Reflexió sobre l'educació

Després d’intentar visionar el segon vídeo un parell de cops, no m’ha deixat carregar la pàgina per què diu que el vídeo s’ha suprimit per qüestions de termes d’ús i , per tant, només he pogut visionar el primer, i he de dir que m’ha semblat molt interessant ja que reflexa dos tipus d’educació molt diferents, encara que trobo que ho exagera una mica.
Crec que hem de tindre en compte que fa molt de temps el context, la ideologia i els valors de la societat eren molt diferents als actuals, i per tant, hem d’assumir que era una altre època i una altre educació, de totes maneres, crec que ho exagera una mica quan en el vídeo es diu que era una educació apocalíptica. Des del meu punt de vista, com ja he dit, era un altre època i els valors e ideologies de la societat marcaven una educació estricta. Des del punt de vista d’aquella època i societat es creia que s’estava donant una bona educació.
Ara, que hem evolucionat socialment, hem pogut comprovar, que aquella educació podria haver sigut millor, si haguessin aplicat altres mètodes com els actuals i no haguessin sigut tant severs, a l’igual que pensaran les nostres futures generacions quan puguin observar el tipus d’educació que tenim ara i la que tindran ells en un futur.
També he de dir, que en educació intervé una potència molt important com la política, i que per tant, podem dir que l’educació està molt lligada al règim polític al que es regeix l’estat. Per exemple l’educació que s’impartia en el període dictatorial de Franco no era la mateixa que la que volien impartir els republicans. Cada partit o sector polític vol inculcar unes ideologies i creences als seus ciutadans intrínsicament a través de l’educació.
Per finalitzar, crec que és necessari dir, que hem evolucionat moltíssim (a millor) en qüestions educacionals, però tanta evolució i “educació lliure” com es representa al vídeo, ens ha portat a uns extrems en que potser l’educació ha perdut el seu valor final, que és promoure l’ensenyament per a formar a formar a bones persones i així poder evolucionar socialment, i en que els alumnes i els pares d’aquestos han oblidat lo important que és que el seus fills rebin una educació digne i respectada. També cal esmentar als polítics, que lo millor que saben fer en temps de crisi, és reduir els fons monetaris destinats a educació. Així mai assolirem una educació lliure, respectada i igual per a tothom.
Aquest extrem al que hem refereixo queda reflectit molt bé en aquestes imatges de tira còmica.
Nosaltres com a pedagogs PODEM i HEM DE SOLUCIONAR aquests problemes!